Limanowa/Nowy Sącz. Nigdzie indziej ten bigos nie smakuje tak jak u mamy

Limanowa/Nowy Sącz. Nigdzie indziej ten bigos nie smakuje tak jak u mamy

W Nowym Sączu zakończył się półfinał Małopolskiego Festiwalu Smaku. Dobrze w tej imprezie spisali się przedstawiciele limanowszczyzny. W kategorii "Jak u mamy" zwyciężyło danie bigos na owocach.


Wyniki konkursu:

Kategoria: EKOLOGICZNE PRZYSMAKI

Gospodarstwo ekologiczne Jadwiga Krok z Białej Niżnej – produkt: pieczony ekologiczny kurczak sądecki

Kategoria: TRADYCYJNE SPECJAŁY

Gospodarstwo Pasieczne „Kószka” Piotr Kołacz z Gródka nad Dunajcem – produkt: miód spadziowy

Kategoria: SMAKOŁYKI Z LEGENDĄ

Przetwórnia Owoców i Warzyw PROSPONA z Nowego Sącza – produkt: powidło śliwkowe

Kategoria: JAK U MAMY

LGD „Przyjazna Ziemia Limanowska” z Limanowej – produkt: bigos na owocach

Konkurs „Małopolski Smak”

(skład komisji: Zbigniew Kurleto – przewodniczący Komisji Konkursowej, Jacek Szklarek, Sebastian Wątroba, Grzegorz Komendarek, Henryk Najduch)

III miejsce

Gospodarstwo Agroturystyczne Magdalena Zygmunt z Juraszowej – produkt: kozina z sosem miętowym

II miejsce

Przetwórnia Owoców i Warzyw PROSPONA z Nowego Sącza – produkt: powidło śliwkowe

Grand Prix

Pub „Laguna” Izabela Grądalska z Gorlic – produkt: tarciuchy ziemniaczane w kapuście

 

Pokaz gotowania na żywo

I miejsce

Restauracja „Bohema” z Nowego Sącza – produkt: placuszki pasterskie zapiekane w sosie kurkowym.

Fot: Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego.

Zobacz również