dzisiaj każdy zajada się pączkami. My z naszą kamerą odwiedziliśmy Piekarnie – Ciastkarnie ,,Pod Brzegiem" w Słopnicach, która dla swoich klientów przygotowała ponad 10 tys. pączków z nadzieniem różanym.
W przeddzień tłustego czwartku w tym zakładzie zawsze następuje pełna mobilizacja. Mowa o Piekarni – Ciastkarni ,,Pod Brzegiem” w Słopnicach. Rąk do pracy potrzeba więcej niż zazwyczaj, bo trzeba upiec ponad 10 tys. pączków. Muszą być one dostarczone z samego rana do kilkunastu punktów handlowych rozsianych po naszym regionie.
– Nasze produkty, w tym oczywiście pączki wypiekamy metodą tradycyjną. Są one przygotowane na naturalnych składnikach bez jakichkolwiek sztucznych dodatków – mówi Danuta Piaskowa, właścicielka Piekarni – Ciastkarni ,,Pod Brzegiem” w Słopnicach.
Wypiekane w tym zakładzie pączki, to jeden z wielu produktów po które chętnie sięgają klienci. Dużym powodzeniem cieszą się też wyrabiane tradycyjną metodą chleby w kilku rodzajach, a klienci którzy chociaż raz skosztowali ciast czy innych słodkich produktów wracają i polecają ich zakup.
– Cieszymy się, że mamy klientów, którzy nie tylko kupują nasze wyroby, ale też je polecają innym. Mamy nadzieję, że pomimo tej trudnej sytuacji związanej nie tylko z pandemią, ale też z drożejącymi surowcami czy podwyżkami cen energii uda nam się przetrwać ten ciężki czas – podkreśla pani Danuta.
Wszystkich zainteresowanych zakupem wyrobów Piekarni – Ciastkarni ,,Pod Brzegiem” w Słopnicach odsyłamy na profil facebook.com/piekarniaslopnice/