Limanowianie docenieni na Festiwalu Smaku [Fotorelacja]

W Nowym Sączu odbył się Małopolski Festiwal Smaku. Jest to największa impreza w naszym regionie, na której wystawiają się wytwórcy wyrobów i produktów regionalnych. Wśród wyróżnionych w tym roku znalazła się Firma Laskopol.

W kategorii Smakołyki z legendą wyróżnione zostało Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Laskopol, Halina Dudek i Roman Dudek z Limanowej – produkt: szynka pieczona.

W pozostałych kategoriach Plebiscytu i Konkursu „Małopolski Smak” triumfowali:

Kategoria: Ekologiczne przysmaki
Gospodarstwo Ekologiczne Danuta Rybska z Nowego Sącza – produkt: szlachecki deser, owoce w sosie waniliowym

Kategoria: Tradycyjne specjały
Gospodarstwo Pasieczne „Kószka” Piotr Kołacz z Gródka nad Dunajcem – produkt: miód spadziowy

Kategoria: Jak u mamy
Koło Gospodyń Wiejskich z Tęgoborza – produkt: pierogi z kapustą

Grand Prix

Przetwórnia Owoców i  Warzyw „Prospona” z Nowego Sącza – produkt: płatki z róży z cukrem

II miejsce
Małgorzata Pokrzyk z Zagorzyna – produkt: ser klagany panierowany i smażony

III miejsce
Zygmunt Magdalena z Juraszowej – produkt: kukiełka podegrodzka

W składzie komisji Konkursu „Małopolski Smak” zasiedli: Dariusz Gnatowski, Tomasz Leśniak oraz Stefan Chomoncik. Jej obradą przewodniczył Zbigniew Kurleto.

Impreza odbywała się na nowosądeckim Rynku. 


Zobacz również