Połączyć produkt regionalny z turystyką.

Chleb z Męciny, sery z Limanowej i Laskowej. To tylko nieliczne z produktów regionalnych, które mają szansę na dobre zagościć na polskich stołach. Relacja z konferencji poświęconej promocji produktu regionalnego.

Uczestnicy konferencji „38 produktów tradycyjnych – dużo czy mało?”, zastanawiali się w jaki sposób można wypromować produkt regionalny, który może być wizytówką regionu limanowskiego. Okazuje się, że produkt regionalny w połączeniu z turystyką i agroturystyką może stanowić dobre uzupełnienie oferty turystycznej dla każdego turysty, który będzie chciał odwiedzić region limanowski. Konferencję na ten temat w Limanowej zorganizowali Urszula Nowgórska oraz Bronisław Dutka (PSL). W konferencji uczestniczyli zaproszeni goście Wojciech Koazak – Członek Zarządu Województwa Małopolskiego, Leszek Zagzda – Marszałek Województwa Małopolskiego, władze powiatu limanowskiego, samorządowcy, a także producenci produktów regionalnych z powiatu limanowskiego.

Zobacz również